EXTRA AJÁNLÓ

Gél térdízületekhez. Himalaya Herbals Rumalaya Gél Krém

gél térdízületekhez

Közzétette: Palánk Hír feb 2, EgészségHírek Egy újonnan kifejlesztett gél, ami beindítja a szervezet öngyógyító mechanizmusait, új terápiás megoldást jelenthet a térdízületet érintő arthritis kezelésében.

A gél olyan összetevőket tartalmaz, hogy a sérült területre fecskendezve odavonzza azokat a sejteket, amelyek az gél térdízületekhez szövet felépítésében játszanak szerepet. Osteoarthritis akkor alakul ki, amikor az ízületekben lévő csontvégeket borító kemény, de csúszós felületű szövet, a porc durvább szerkezetűvé válik és elvékonyodik.

Nincs olyan ember, akinek ne lett volna valamilyen ízületi panasza már életes során. Sokak szerint egyenesen az emberi faj fejlődéstörténete során bekövetkezett felegyenesedés állhat ennek hátterében. Való igaz: ez a történelmi pont egyben biológiai forradalom is volt a szervezet tartóoszlopának is nevezett gerincoszlop, szélesebb körben pedig a csont- és ízületi rendszer evolúciója szempontjából. A megváltozott testtartás következtében bizony előbukkannak olyan problémák, melyekkel négy lábon mászkáló őseinknek nem kellett számolniuk.

Időnként gél térdízületekhez is keletkeznek a porcon, amitől a csontvégek egymáshoz dörzsölődnek. Más szövetektől eltérően a porcnak nincs saját vérellátása, ezért nem tudja hatékonyan regenerálni önmagát.

Porckopás a térdben: így enyhítheti a fájdalmat

Az Iowa Egyetem kutatói kifejlesztettek egy gélt azt követően, hogy rájöttek, hogy a porc tartalmazza bizonyos sejtek előalakját prekurzorát. Ezeknek az őssejteknek fontos tulajdonságuk, hogy a szervezet bármilyen típusú sejtjét létre tudják hozni, de a porcban lévő őssejtek elköteleződnek olyan irányba, hogy belőlük a porcképzésben szerepet játszó sejtek jöjjenek létre.

Ugyanakkor ez az átalakulás a porcban még nem zajlott le teljes egészében. A kutatók azt is megállapították, hogy a prekurzor sejtek a vérben lévő természetes jelzőmolekulákra reagálnak.

Egy ilyen vegyület a stroma eredetű faktor 1 más néven SDF1ami a környező egészséges szövetekből a károsodott területre vonzza a porcképző prekurzor sejteket. Az iowai munkacsoport laboratóriumi körülmények között SDF1-gyel dúsított gélt juttatott az ízületi porc üregeibe, és megfigyelték, hogy a prekurzor sejtek az SDF1-jel irányába mozdultak el.

 1. Hogyan lehet kezelni az artrózist a kezében
 2. Negyven felett egyre többen panaszkodnak a fájó nyak- váll- derék- térd- vagy ujjízületek miatt, sőt a porckopás egyre több fiatalt is érint.
 3. И мне .
 4. Arthrosis kezelési módszerek
 5. Himalaya Herbals Rumalaya Gél Krém
 6. Kenőcs ízületi fájdalmak számára sárga

Azok a gél térdízületekhez faktorok, amelyet már korábban a gélhez adtak arra késztették a prekurzor sejteket, hogy nőjenek be a porcba és töltsék ki az üregeket. Ezzel szemben, amikor hatóanyag nélküli placebo gélt használtak a kutatók, akkor csak néhány sejt vándorolt az érintett területre a 12 napos vizsgálat során.

Hialuronsavas injekció alkalmazható minden olyan esetben, ahol a páciens célja a mozgékonyságát, aktivitás megőrzése, a rugalmas ízületek megtartása és a fájdalommentes mozgás. Ízületek kezelése hialuronsavval A sebészeti módszerek megkezdése előtt a problémás ízület a porckopás stádiumától függően több módszerrel is kezelhető. A betegség kezdeti szakaszában, a térd ízületi gyulladásán lehet segíteni gyógyszeres kezelés nélkül mozgással és amennyiben szükséges, fogyással. Kapcsolódó cikkünk Fáj a háta? Íme, az 5 leggyakoribb ok!

A kutatók hozzátették, hogy a gél valamennyi akut térdízületi tünetek egyedileg engedélyezték emberi alkalmazásra, egyéb kezelések kiegészítőjeként, így a térdízületi kopás kezelésére való engedélyeztetése feltételezhetően gyors lesz, kevesebb, mint öt éven belül.

Ezzel kapcsolatban még további vizsgálatokat terveznek.

gél térdízületekhez

Ugyanakkor sokkal több vizsgálat szükséges még ehhez. Normális esetben a hagyományos méretek közül a sebész választja ki a megfelelő térdprotézist.

 • Mozgás fájós térddel - Árt vagy használ a biciklizés és a futás?
 • Ízületi hialuronsav injekció - FájdalomKözpont
 • Vállízület diszlokációk kezelési periódusa
 • Térdízületjavító gél | Palánk Hír
 • Lencse térd artrózisához

Az egyénileg készített térdprotézisek Conformis kialakításához CT vizsgálatot végeznek és így mérik fel a pontos paraméreteket. Néhány betegnél majd további vizsgálatokat végeznek a Conformis vagy a hagyományos protézis beültetését követően hat hónappal olyan tevékenységek közben, mint például a székből való felállás vagy a lépcsőn járás.

Röntgen vizsgálattal fogják ellenőrizni, hogy eközben egy bizonyos festékanyag hogyan mozog az ízületben. A kutatók szeretnék azt is megvizsgálni, hogy az egyedileg készített térdprotézis olyan jól mozog-e, mint a normál ízület, ugyanis ennek hatása lehet arra, hogy a protézis milyen gyorsan kopik el.

gél térdízületekhez

Jelenleg egy térdprotézis körülbelül 15 évig használható.